Csatorna-bemutató: Unfield

292
OSZD MEG
Hirdetés

A legújabb csatorna-bemutató interjúnkban Unfield-et kérdeztük többek között arról, hogy mik a tervei a zenéivel, milyen tanácsokat adna kezdő videósoknak, de az is kiderül, hogy hány követőt szeretne elérni az idei OVS-ig. Ahogy már olvashattátok itt a TubeNews-on, jelenleg az ő csatornája növekszik a leggyorsabban a magyar YouTube-on, múlt heti összesített toplistánkon már a hatodik helyen volt a csatornája heti több, mint 1 milliós nézettséggel.

A TubeNews.hu interjúja

A videózást kinek vagy minek a hatására kezdted el? Volt-e olyan magyar vagy külföldi videós, akinek döntő szerepe volt abban, hogy végül belevágtál?

Szerepelni akartam, nem gondoltam volna, hogy rendszeresen fogok csinálni videókat, de megízleltem a Youtube-os világot és nem volt vissza út.

Hirdetés

Mennyire komolyak a terveid a YouTube csatornáiddal és a zenéléssel? Inkább hobbinak tartod őket a suli mellett (vagy később munka mellett), vagy szeretnél ezzel “főállásban” is foglalkozni és ebből megpróbálni megélni?

Örülök, hogy idézőjelbe tetted a “főállásban” szót. Természetesen mindenki szeretne abból megélni amit igazán szeret.

A videóid minősége sokat javult produkciós szempontból az elmúlt egy évben. Magadtól lettél egyre profibb a videózás terén, vagy volt olyan külső segítséged, akik tippeket adtak, segítettek?

Folyamatosan kaptam tanácsokat innen-onnan, de ez kb. annyi, hogy évek alatt megtapasztaltam mit és hogyan kell, bőven van még fejlődni, de egy középszint már megvan.

Unfield Felénk nem Divat Cd / TubeNewsNemrég megjelent az első önálló albumod “Felénk nem divat” címmel. Mikor döntötted el, hogy összeraksz egy komplett lemezt, és mennyi időbe tellett mire végül a kezedbe fogtad a kész cd-t?

Szerettem volna, hogy a zenéim kézzel fogható formában is megjelenjenek, nem csak az interneten. Sok lemezt szeretnék még ugyanilyen formában készíteni, pedig sajnos mára már nincs nagy értéke ennek, sokan beérik azzal ha fent van YouTube-on aztán cső. 2014 májusa körül kezdtem el csinálni és 2015 februárjában adtam ki.  

Jelenleg csak CD formájában kapható az album, illetve a dalok a YouTube-on hallgathatóak meg. Tervezed, hogy egyéb digitális formában (Spotify, Deezer, iTunes) is terjeszted majd őket, illetve elküldöd a rádióknak a lemezt?

YouTube-on csak néhány zene van fent, vannak olyanok amiket fel sem fogok tölteni, hogy csak az tudja meghallgatni aki megvette. Nem szemétségből, hanem mert azok személyesebb zenék.

A legújabb dalodban, a “Nyisd ki a szemed”-ben azt hallhatjuk, hogy “voltál már mélyen”. Erről tudnál mesélni, mit értesz ez alatt, és hogyan sikerült felállnod belőle?

Sokáig kerestem önmagam és ez egy elég hosszú út volt. Ahhoz hogy megtapasztaljam ki és mi vagyok, sok mindent ki kellett próbálnom. A “sok minden” fele legalább olyan dolog volt amit senkinek sem kívánok. Na jó… mindenkinek kívánom azokat, ha szeretné megtalálni önmagát. Közhelyesen összefoglalva : Jól gondold át a tetteid,de mindig azt tedd amit igazán szeretnél.

A videóidból és az egyéb közösségi oldalakra írt bejegyzéseidből azt látjuk, hogy sok más videóssal is nagyon jóban vagy. Mivel Székesfehérváron laksz, hol ismerkedsz meg leginkább a többiekkel, és hol szoktatok találkozni legtöbbször?

Általában az interneten keresztül ismerkedünk a távolság végett. Legtöbbször Pesten futunk össze, imádom a személyes találkozókat.

Jelenleg a te csatornád növekszik a leggyorsabban a magyar YouTube-on. Mit tanácsolsz a kezdő videósoknak, mire figyeljenek oda, mi hozhatja meg számukra is a sikert?

Így van, ennek nagyon örülök, jó látni, hogy a kemény “munka” meghozza gyümölcsét ha alázatos vagy. Mindig próbáld a legtöbbet kihozni a videókból. Ha szerinted nem sikerült jól, vedd újra! Hosszútávon megérni a macera.

Elindítottál egy angol nyelvű csatornát is, de egyelőre csak pár videó található rajta. Mik a terveid ezzel a csatornával?

Jelenleg nincs időm vele foglalkozni. Egyébként azt öten csináljuk. Ők folyamatosan készítik a videókat. Sokan azt hiszik, hogy mindet én töltöm fel, pedig én ezerszer megmondtam, hogy timelapseket, stop-slow motion videókat fogok készíteni. Ha mást lát rajta, akkor azt tuti nem én csináltam.

Az osztálytársaid mit szólnak ahhoz, hogy videózol? FanMadeMaker elmondta nekünk, hogy őt sokáig kritizálták a kortársai a videói miatt. A te esetedben mi a helyzet?

Nem igazán érdeklik őket. 😀 Ha kritizálnának sem érdekelne, ha nekem tetszik, akkor csinálom és kész.
Most 60,000 követőnél jársz.

Az OVS-ig nagyjából mennyi követőt szeretnél összegyűjteni?

Természetesen minél többet, de ha számot kéne mondanom olyan 90.000-re tippelek.


 

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebook oldalunkon és Twitteren is, hogy ne maradj le a legfrissebb YouTube-hírekről!

Szólj hozzá!
Hirdetés
OSZD MEG