Hét kérdése: Hogyan képzeled el a magyar YouTube jövőjét?

101
OSZD MEG
Hirdetés

Mindannyian érezhetjük, hogy mostanában kicsit mintha megnőtt volna az igény a jó YouTube műsorokra, A feliratkozó és nézőszámok gyorsabban pörögnek, már a magyaroknál is. Ezen a héten arra voltunk kíváncsiak,

“Hogyan képzeled el a magyar YouTube jövőjét?”

Természetesen a ti válaszaitokat is szívesen olvassuk kommentben!

SzecsoSzecsó

Szerintem a YouTube napról napra egyre népszerűbb itthon. Bár már most is rengeteg ember követ minket, és úgy tűnhet, már meg vannak a nagy ászok, sokszor hallani a “most már nem érdemes belekezdeni, túl sokan próbálják” szöveget, mégis szerintem ez épphogy csak a kezdet. És most, hogy egyre többen próbálkoznak, tényleg egyre inkább szelektálódni fog, hogy csak az fusson be, aki tényleg nagyon tehetséges.

És bár rengeteg ember mondja, hogy már minden van, nincs új ötlet, stb, szerintem még rengeteg kiaknázatlan területe van a Magyar YouTubenak. Talán pont ezért is örülök neki nagyon, hogy ide születtem, és nem angolul videózok, mert ott már tényleg sokkal nehezebb újat kitalálni.
Előbb utóbb erre az óriási online sikerre fel fognak figyelni a tévé csatornák is, és egyéb médiai ágak.
Sőt. Ha megfigyeltétek, már bőven el is kezdődött ez. Itt az RTL “Szelfi” c. műsora, ami gyakorlatilag egy tévés feldolgozású ImagiSHOW, őszintén szólva én sajnálom, hogy nem Keséket kérték fel, hogy vigyék át a műsorukat a tévébe..
De van még ezer hasonló.. például a Petőfi TV (Az M2 esti sávja) “Reaktor” c. műsora, ami pedig a mi YouTubeos reakció videóink “koppintása”. 
Már csak az a kérdés, mikor vonnak bele minket is ezekbe a projektekbe..:D 

Hirdetés

A magyar Youtube jövője szerintem több mindentől függ. Például, hogy az itthoni cégek mennyit fektetnek bele reklámozásba és mennyire látják a YouTube-ban a lehetőségeket.

Emellett az is lényegi szempont, hogy a tévézés mennyit fog változni, mert ha egy Netflix szerű (vagy épp az) beköszönt az országunkban, akkor a tévében is megkapják az emberek azt a szabadságot, amit a YouTube biztosít, ha pedig nem fog, akkor csak akkor terjedhet el jobban szélesebb körbe a YouTube, ha színvonalbeli növekedés lesz.

Szerintem elég sok a színvonaltalan videós/videók, amiket a fiatalabb korosztály nem feltétlenül tart fontosnak, mert sokan gyerekesnek tartják ezt az egészet.

Ha az emberek látásmódja változna, a videók színvonala nőne, és a hirdetők is több lehetőséget látnának benne, akkor a YouTube lehetne a legnagyobb és legsikeresebb médium hazánkban.

Az elmúlt 1 évben nagyon sokat változott a magyar YouTube közösség, illetve az is, ahogy a hétköznapi emberek, illetve cégek gondolkodnak a videósokról.
Hála a különféle rendezvényeknek (például PlayIT és OVS) egyre többen érdeklődnek a YouTube-erek iránt, illetve egyre többen kezdenek el videózni, aminek személy szerint én nagyon örülök, mert egyre több személyiség és vélemény mutatkozik meg a YouTube – on.
Szerintem ez a videómegosztó oldal egy tökéletes lehetőség arra, hogy fiatalok és idősebbek egyaránt kitudjanak bontakozni, és őszintén beszélhessenek az életükről, véleményükről, emellett a humor sem marad el. Mivel a cégek is egyre jobban támogatják a YouTube közösséget, szerintem pár év múlva még több videós lesz ismert, illetve több lehetőségünk lesz a videózással kapcsolatban. Viszont van egy olyan jellemző pozitív gondolkodásmódja a videósoknak, az egész közösségnek, ami szerintem nem fog változni az évek alatt. Maximum azt tudom elképzelni, hogy a negatív kommentek száma csökkenni fog, amit abszolút pozitívnak tartok. 

A magyar YouTube-ot kb. 5 éven belül a jelenlegi mainstream média szintjén képzelem el, illetve különböző cégek fő hirdetési színtereként.
Szólj hozzá!
Hirdetés