Heti Válasz – Foglalkozása: YouTube-sztár

126
OSZD MEG
Hirdetés

hetivalaszcikkMindig jó látni, amikor népszerű, tradícionális médiumok a YouTube-jelenséggel foglalkoznak, és szerencsére egyre többször van ez így. Mostanában a TV2 és az RTL Klub is többször foglalkozott YouTube-os videókkal A Vers Mindenkié sorozat kapcsán, csütörtökön pedig a friss Heti Válasz közölt egy három oldalas összeállítást a témában.

A cikk – a kiadványtól megszokott módon – korrekt, az elején végigveszi a leghíresebb YouTube videókat, kezdve a Gangnam Styletól PewDiePie-ig, majd rátérnek a legnézettebb magyar videókra. Itt szó esik Majkákról és Kis Grofóékról, majd külön foglalkoznak a videósokkal is, mint például a Hollywood Hírügynökség és Dancsó Péter.

A cikkben szakértőként Szabó Gergő szólal meg, a Special Effects Media társtulajdonosa, aki többek között arról beszél, hogy az idősebb nemzedékben is tudatosítani kell, hogy a fiatalok példaképei már olyan közegből kerülnek ki, amit ők alig ismernek (Heti Válasz, 2015/07/30, 52. oldal).

A cikk két toplistát is közöl, egyrészt a legnézettebb magyar zenék listáját, amin megtalálható a Belehalok és a No roxa áj is, de találhatunk egy listát a legnépszerűbb vloggerekről is.

Hirdetés

Heti Válasz: YouTube-sztárok / TubeNews.huA Heti Válasz írásában egyébként arról is szó esik – Szabó Gergőt idézve – hogy ma Magyarországon a tíz legsikeresebb YouTube-videósnak a fele engedheti meg magának, hogy a YouTube-os tevékenységéből éljen.

A teljes cikket a csütörtökön megjelent Heti Válaszban találjátok, amely minden újságárusnál kapható, illetve a digitalstand.hu – ról 300 forintért letölthető.

(Közben olvasói jelzés alapján meg kell jegyeznünk, hogy hibás a Heti Válasz toplistája, mert Pamkutya és Dumuragu is kimaradt a TOP5-ből).

Szólj hozzá!
Hirdetés