Megér havi 10 dollárt a reklámmentes YouTube használat?

73
OSZD MEG
Hirdetés

Ismét felröppent a hír, hogy bevezetésre kerül a YouTube fizetős verziója, ezúttal októberre ígérik ezt a lehetőséget. Ahogy az már áprilisban is megírtuk ez nem azt jelenti, hogy mostantól fizetni kell a videók megtekintéséért, csupán azt, hogy egy havonta befizetett összegért cserébe reklámmentességet és egyéb előnyéket élvezhetünk!

Ennek bevezetésére leginkább azért van szükség, mert a YouTube korántsem termel annyi bevételt, amennyit a Google szeretne belőle profitálni, viszont ez a változás a felhasználókat és a youtubereket egyaránt pozitívan érintheti. Azok akik csak nézőként vannak jelen a videómegosztón, mostantól eldönthetik, hogy akarnak-e fizetni és reklámmentesen élvezni a videókat, vagy sem. Emellett persze ha minden igaz, ez nem jelent egyet azzal, hogy a “nemfizető” felhasználók új korlátozásokat kapnak. Tehát itt előnyökért lehet majd fizetni, nem azért, hogy visszakapjuk az eddig megszokott jogainkat, Így például az előfizető előtt megnyílik a béta tesztelés alatt álló Music key szolgáltatás, melyben nem csak zenehallgatásra, de klippek megtekintésre is lehetőségünk van.

YouTube-Music-Key-logo-610x319
A youtuberek számára pedig új bevételforrást jelenthet. Az előfizetési díjak 55%-át ugyanis a nézettség arányában elosztva a videósok kaphatják, amennyiben ők úgy határoznak, hogy beszállnak ebbe a rendszerbe. Ez leginkább a legnagyobb csatornák tulajdonosainak lehet érdekes, akik már meg is kapták az új felhasználási feltételek elfogadásáról szóló leveleiket. Abban az esetben, ha nem újítják meg a szerződésüket október 22.-ig, a videóik nem lesznek elérhetőek az Egyesül államokban, és bevételt sem termelnek tovább.

Hosszú tesztelés után az eredetileg idén nyárra ígért lehetőség úgy tűnik most októberben élesedik majd, és az internetet hamar körbejárta az az egyenlőre pletykaként kezelendő hír, hogy havi 10 dollár azaz kb. 2800 forint lesz a jövendőbeli előfizetési díj. Szerinted megér ennyi, hogy reklámok nélkül nézhesd a videókat?

Hirdetés

 

Szólj hozzá!
Hirdetés