Csatornabemutató: Videojáték

222
OSZD MEG
Hirdetés

Videojáték Zsolti egyesek szerint a magyar PewDiePie, csatornája még másfél éves sincs, mégis közelít a 30 ezer feliratkozóhoz. Szinte minden nap új videóval jelentkezik, és leginkább a teljes végigjátszások specializálódott, de aki rövidebb gamer szórakozásra vágyik, annak is érdemes felnéznie a Videojáték csatornára. A következő interjúban megismerhetitek Zsoltit és a munkásságát:

Hogyan jött a YouTube az életedbe, és mi volt az a pont amikor eldöntötted, hogy videózni fogsz?
 .

Kezdetben én is az átlagos felhasználók közé tartoztam és rendszeresen követtem a tengeren túli végigjátszások legnagyobbját, theRadbrad csatornáját. Úgy gondoltam, hogy miért is ne? Én is imádom a videojátékokat, a legújabbak végigjátszása egy ütős előadással talán itthon is sikeres lehet. Sok mindenbe belekóstoltam már az iskola után, mint például a rendezvényszervezés, sőt a környék szórakozóhelyein a lemezjátszók mögött is bontogattam a szárnyaimat, de a várt sikert nem hozták meg számomra. Sosem bírtam egy helyben ülni, mindig tudtam, hogy valami többre vagyok hivatott, csak meg kell találnom azt amiben igazán jó vagyok. Én a YouTube-ban láttam meg ezt a lehetőséget és időközben sikerült állandó munkahelyet is találnom, így már nem okozott gondot a kezdetekhez szükséges felszerelés beszerzése.

.
Kicsit több mint egy év, kicsit több mint 300 videó, elképesztően termékeny a csatornád, mennyi időt vesz el ez az életedből? Esetleg már beépült a napi rutinodba valamilyen módon?
 .
A videók mennyisége a csatornám kezdeti profiljának is köszönhető, a végigjátszásoknak. Néhány közülük akár 20-30 órányi játékidőt is igénybe vett, ezekből pedig bőséggel készülhet a néznivaló. Ezért néhányat mostanáig sem sikerült befejeznem. Bevallom valahol sokkal könnyebb is, mint például filmkritikákat készíteni, mert az ember egyszerűen elindítja a játékot, átadja magát a hangulatnak és igyekszik szórakoztató módon közvetíteni ezt a nézők felé.
A munka mellett, szinte minden szabadidőm a videózásé, hiszen látom benne a jövőbeni lehetőségeket, pozitívak a visszajelzések, így igyekszem minél több műfajt felvonultatni a gaming-en belül és még szórakoztatóbbá tenni a csatornámat.
Természetesen már nagyon régen a napi rutinom része. Ha valaki karrierben is gondolkozik és nem csak hobbiként űzi ezt a tevékenységet, ez elengedhetetlen velejárója lesz.

A gameplay műfaján belül leginkább végigjátszásokat csinálsz, mit gondolsz mi lehet az ilyen típusú videósorozatok sikerének titka? Vajon miért választják sokan azt, hogy kommentárral megnézik a játékot, akár egy filmet, ahelyett, hogy maguk játszanák végig?
 .
Szerintem ma Magyarországon nagyon keveseknek adatik meg az, hogy saját eszközeiken élvezhető minőségben játszanak ezekkel a játékokkal.
Akár kiindulhatunk az én példámból is, amíg nem kezdtem el dolgozni, a jövedelmem egy részéből konzolt, játékokat, tv-t majd jobb számítógépet venni, én sem tudtam játszani azokkal a népszerű videojátékokkal, amikkel szerettem volna. 
Nyilván az előadón is sok minden múlik, sőt.
 .
Melyik játék volt a legnagyobb élmény a számodra? Esetleg van valami kedvenc, amit többször is kijátszottál?
 .
Nagy szerelmem volt az első Medal of Honor, Call of Duty és a Need for Speed Underground sorozatok. Nem is tudom hányszor futottam nekik, különböző nehézségi fokozatokon. Ha ezekkel nem játszottam volna akkoriban, talán ma nem is videóznék, vagy ha igen, esetleg nem videojátékokról. 
 .
Van olyan videód, amit első nagy áttörésként tudnál megjelölni?
 .
Talán a 3000 páciens című videóm, amiben a Surgeon Simulator-ban csillogtattam meg medikusi tudásomat Bob szervei csereberéjével, így ünnepelve, köszönve meg a 3000 feliratkozómnak a bizalmat. 

A játékok a legnépszerűbb videótéma jelenleg a YouTube-on, számtalan kezdő videós szeretne ezzel érvényesülni. Mit ajánlanál/tanácsolnál nekik? Van valami, amit ma már teljesen máshogy csinálsz, mint mikor kezdted a videózást?
 .
A szorgalom és az elszántság a legfontosabb. Sokan nem azt a fogadtatást kapják, amire számítottak, esetleg nem olyan gyorsan növekednek, mint azt elképzelték, és itt meg is áll a tudomány. Egész életünkben szüntelenül új dolgokat tanulunk, ez a videózásnál sincs másként. Legyen szó a különböző videó és képszerkesztő programok használatának fokozatos elsajátításáról, beszédkészségünk, hibáink javításáig. A lehetőségek végtelenek.
Érdemes figyelni és adni a minőségre is. Mit, mivel, hogyan kell felvennünk, megszerkesztenünk, hogy azt élvezhető formában oszthassuk meg a nagyközönséggel.
Ma már szinte mindent másképp csinálok, mint az elején. Kezdetben csak a kommentátoromat hallhatták a nézőim, de gyorsan rájöttem, hogy az arcom hozzáadásával sokkal több lehetőségem lehet a továbbiakban.
Hirdetés

Mik a jövőbeni terveid? Van esetleg álom feliratkozószámod? Úgy tűnik a nézőid sok, (inkább) vlogszerű tartalmat is megnéznének tőled. Elképzelhető, hogy egyszer majd második csatornát indítasz?
 .
Igyekszem egyre több, rövidebb, viccesebb, bemutató jellegű videókat is készíteni mindazoknak, akiknek nincs idejük a hosszabb végigjátszásaimra. Természetesen én is büszkén raknám ki majd a falamra a 100 ezres YouTube ezüstgombot, de nincs konkrét feliratkozószám álmom. A cél az, hogy minél többen legyünk. Egy új csatorna indításán még nem gondolkoztam, de egyáltalán nincs kizárva, talán nem is vlogos tartalmakkal, hanem valami egészen mással.

Szólj hozzá!
Hirdetés