Videóajánló: Suhanbongo – GTA in Real Life

68
OSZD MEG
Hirdetés

Az alábbi videó még tavaly került fel a YouTube-ra, de mi csak mostanában vettük észre, ettől függetlenül annyira ötletesnek találtuk, hogy még most is érdemesnek találjuk arra, hogy ajánljuk nektek

A Suhanbongo csapata épp egy új videó kitalálásán dolgozik, a srácok megbeszélik, hogy találkoznak az ötletelés végett: a videóban azt láthatjuk, ahogy elindulnak a találkozási helyszínre, mindezt azonban a GTA stílusában. Ugyanazokkal a grafikai megoldásokkal, képi világgal látták el a videót: kedvencünk a ruhaválasztás megoldása, ez tényleg nagyon hasonlít a GTA világára.

Magyar Bálint Attila, a Suhanbongo egyik tagja így mesél magukról és a csatornájukról a TubeNews-nak:

Már lassan 10 éve, hogy először nekiültem fénykardot csinálni. Azzal az effekttel indult az érdeklődésem a többi után. A csatornát 2010-ben indítottam azzal a tervvel, hogy Magyarországon általam még nem látott tartalmat készítsek a barátaimmal.

Eredeti, egyszerű történettel rendelkező rövidfilmeket akartam csinálni.

Hirdetés

Szeretnénk a lehető legsokszínűbb videókat készíteni. Akár reklámvideókat, akció, drámai, misztikusabb rövidfilmeket is tervezünk a jövőben. Gamerek vagyunk alapvetően egy nem gameplayes csatornával. Viszont valahogy szeretnénk ezt átadni a nagyérdeműnek.

Erről árulkodik a GTA V in Real Life videónk is: éppen egy másik videón dolgoztunk, és pont volt nálunk egy kölcsön drón. Spontán jött az ötlet Norbitól (az izmos fekete atlétás sráctól), hogy akkor csináljunk egy GTA-s videót. Nem kellett ennél több… Amíg ketten azon a bizonyos másik videón dolgoztak, addig ketten leforgattuk amit tudtunk. Két, három óra alatt ezzel meg is voltunk. A videó nem szól nagyon másról, minthogy összehívom a “stábot” (mert így hívjuk magunkat), hogy megbeszéljük a terveinket. Viszont mindez a GTA világában történik. A játékmechanika fő elemeit megjelenítjük, mint például a jellegzetes kameraállás, a telefon használat, vagy a karakterváltás. Az utómunka sokkal összetettebb volt, mert rengeteg effektet tartalmaz.

Három napon át dolgoztunk rajta hárman. Norbi photoshopolta a telefonokat, Máté a selfie dizájnját, én pedig ezeket animáltam és vágtam össze.

Minden nagyobb videónkról készítünk BTS-t, azaz megmutatjuk, mi megy a színfalak mögött.

Szeretnénk folytatni a videózást. Úgy érezzük, hogy érdemes ezt csinálni mindenképp. Ha magunkon kívül mást is szórakoztatni tudunk vele, akkor meg főleg. Külföldi Youtubereket követünk túlnyomóan, leginkább ők befolyásolják utunkat: Film Riot, Rocketjump, CorridorDigital. Magyarok közül is követünk párat, de csak egy társaságot említenék: Covery, GoodLike, Alexovics, Ryan, meg a többi vendég a PodKeddben.


Szólj hozzá!
Hirdetés
OSZD MEG