Csatorna-bemutató interjú: Évi’s Channel

175
OSZD MEG
Hirdetés

Folytatjuk a csatorna-bemutató interjúkat itt a TubeNews-on. Ezúttal Évi válaszolt a kérdéseinkre, akinek a csatornája hétről hétre egyre népszerűbb, és nála láthattunk elsők között Roast  videót magyar YouTube-videósról.

TubeNews: Melyik magyar videóst tekinted inspirációnak? Miért indította el annak idején a csatornád?

Igazából 2013 környékén Szefi videói motiváltak leginkább arra,hogy én is belevágjak ebbe, de mostanra inkább külföldi videósok “adják nekem az erőt”. De Ábel (Ábel von Müller) videót mindig csodálva nézem,mivel imádom az ilyen “agyon-vágott” videókat.
Szefi egykori “Szefilógus” videó sorozata nagyon sokat segített nekem,a többi videóján pedig nagyon jókat nevettem. Miután részt vettem az első OVS Fesztiválon 2014-ben, akkor döntöttem úgy,hogy talán van tehetségem ahhoz,hogy mosolyt csaljak az emberek arcára.

Vannak videóid a csatornán, ahol le van tiltva a kommentelési lehetőség. Miért döntöttél így?

Hirdetés

Az első kérdezz-felelek videómban, választ adtam egy olyan kérdésre, amelyben egy közkedvelt videós kislány felöli véleményem iránt érdeklődtek. Erre én egy poénos választ adtam, a korát illetően, mire ez a vele egyidős nézői korosztályban nagy felháborodást keltett. Egyáltalán nem állt módomban véleményezni magát a munkásságát, de sajnos ezt a nézőknek utólag nem lehetett megválaszolni.

Egy idő után belefáradtam a rosszindulatú kommentek törlésébe és a rájuk való reagálásra és ezt láttam legjobb megoldásnak. De ebből is tanultam.

A “Roast” műfaj a magyar YouTube-videósok eddig szinte teljesen ismeretlen volt. Honnan jött az ötlet, hogy készíts ilyen videót?

Az ismerősömmel, aki erre válasz videót csinál, mindketten nagy figyelemmel követjük a külföldi videósok tevékenységét,és egyik delután, viccből hasonló képpen, egymást “roastoltuk”, majd felkaptuk a fejünket, hogy: Héj, ebből milyen jó videó lehetne? Miután feltöltöttem, nagyon sok olyan visszajelzést kaptam,hogy nagyon tetszett az embereknek, és szeretnének még hasonló videókat látni.

Justin Bieber vagy Justin Timberlake?

Hű… Igazából a tavalyi év folyamán megváltozott Justin Bieber munkásságáról a véleményem, és az “újabb” zenéi közül jó pár a “Kedvencek” lejátszási listámon található.
Justin Timberlake-t nem nagyon követem… 😉

Többször adsz annak hangot a videóidban, hogy mennyire frusztrálnak a kommentelőid / nézőid. Ki számodra az ideális kommentelő / néző?

Az ideális néző… Hm… Igen, sokszor nyilvánítom ki a véleményem, és az emberek többsége, ezt viccesnek találja, viszont sokan félre értik. Éppen ezért készítettem egy videót nemrégiben,amiben szó esik arról,hogy az “utálom” videókat, szeretem csinálni, de picit el vannak túlozva a poén kedvéért, és azért csinálom, mert nagy az igény erre. Nagyon sokan ezek miatt iratkoztak fel. Na de térjünk vissza az eredeti kérdésre. A kommentelő, aki “elsőzik”;a néző dislike-ot nyom a videómra; akinek, ha 500 helyre belinkelem a zene címet is megkérdezi stb. Akkor is megnézték a videóm, időt szakított rám, figyeltek minimum 3 percig a mondanivalómra és ennek örülök.

Az osztálytársaid és a tanáraid nézik a videóidat? Ha igen, milyen visszajelzéseket kapsz tőlük?

Általános iskolában kezdtem a videózást, nyolcadik osztályban, és akkor nem váltott ki különösebb reakciót az ottani közösségben, mivel előtte is ismertek ugye… A tanáraim pedig mindig a nyakamba varrtak minden vágással kapcsolatos munkát, amire persze én nagyon büszke voltam. Aztán középiskolába kerültem,ahol az egész évfolyamomon hatalmas hűhát csináltak ebből néhányan,viszont sajnos negatív értelemben. A tanáraim nem nagyon tudnak erről, de az informatika tanárom nagyon örült annak,hogy ilyesmivel foglalkozom, sőt egy tantárgyi dícséretet is kaptam.

Akárhányszor az év folyamán valami kisfilmet kellett csinálni vagy bármi ilyesmi, hozzám fordultak,ami egy pozitív élmény.

Azonban most iskola váltás áll előttem, de már fel vagyok készülve arra, hogy biztosan lesznek jó páran, akik nem örömmel fogadják majd ezt. De majd ők is megszokják.

 

Szólj hozzá!
Hirdetés
OSZD MEG