A 10 legfontosabb magyar YouTube-videó 2016-ban

887
OSZD MEG
Hirdetés

Szerkesztőségi posztunkban idén is összegyűjtöttük, hogy mi volt az a 10 videó, amelyet mi itt a TubeNews-nál a legfontosabbnak értékeltünk. Természetesen ez mindenképpen egy szubjektív lista, más nem is nagyon lehet. Az idei évben úgy éreztük, hogy a legfontosabb trend az volt, hogy a tradicionális média és a YouTube mennyire sokat közelített egymáshoz. Egyre többször figyelhettük meg, hogy YouTube-videósok a tévében vagy egyéb médiumokban is szerepelnek, és fordítva. Számtalanszor láthattuk, hogy korábban csak a tévéből ismert celebek egyre aktívabbak a YouTube-on, és kezdik ők is felfedezni ezt az online médiumot. Ennek megfelelően a listánkon is kiemelten szerepelnek olyan videók, amik ezt a szinergiát mutatják be.

A listánkat nem állítottuk sorrendbe.

 

Dancsó Péter: neo feat. Dancshow – Videómánia Himnusz

Nem ez a videó volt Dancsó Péter legsikeresebb videója idén, az egész biztos. Jelenleg 19,000 likenál áll a YouTube-on, 12,000 dislike-al szemben, és rengeteg kritikát kapott a törzsnézőitől is Péter ezért a videóért. Mi azonban kifejezetten szerettük itt a TubeNews-on, a kritikánkban részletesen leírtuk miért nagyon jó is ez a videó. A listára azért került fel, mert ez volt az első alkalom, hogy egy YouTube-csatorna ilyen komoly saját márkázott zenét készített, és a videoklipbe befektetett óriási munka is teljesen visszaköszönt a képernyőn.

Hirdetés


Pamkutya: Apuveddmeg Paródia – Nagyzenekari verzió

Mi sem mutatja jobban azt, hogy a YouTube egyre inkább kilép a saját világából, mint az, hogy a tavalyi év egyik legsikeresebb videóját, Pamkutyájék Wellhello-paródiáját egy nagyzenekar is alkalmas találta arra, hogy felvegye a fiúkkal.

YouTube-videósok összefogása a GameGeek csapat lakástüze után

Itt nem is feltétlen csak egy konkrét videót emelnénk ki, inkább a jelenség miatt került be az év legfontosabb videói közé az alábbi. A GameGeek csapat lakástüze korábban soha nem látott összefogásra késztette a magyar YouTube-közösséget, felsorolni is nehéz lenne hányan segítettek így vagy úgy a srácoknak, hogy minél hamarabb helyrehozhassák a leégett stúdiójukat. Az alábbi videóban éppen a TheVR csapata ajánl fel egy vadonatúj számítógépet a tűzben odaveszett helyett. Ez az összefogás megmutatta, hogy a magyar YouTube nemcsak a felhőben él, hanem egy összetartó, remek közösség.

Beniipowa: Feltörtek!

Ha ki kellene emelnünk, hogy ki volt 2016 legnagyobb üstököse a magyar YouTube-on, akkor Radics Peti mellett mindenképpen Benit említenénk. Beni csatornáját még a nyár elején törték fel, és több, mint 300 videóját törölték le. A jelenség valós volt, valóban sok csatornát törtek fel. Ez a videó egy fontos dologra hívta fel a figyelmet: a YouTube is sebezhető, és a biztonság itt is nagyon fontos, mindenkinek érdemes odafigyelnie arra, hogy a lehető legkörültekintőbben járjon el a csatornájának biztonságával kapcsolatban. Arról, hogy hogyan lehet megelőznie egy ilyen hackertámadást, itt írtunk.

24.hu: Maris – Büszkén vállalom, hogy a lányokat szeretem

A 24.hu csatornáján jelent meg a Coming Out Day alkalmából az a videó, amit Viktória készített Marissal. Ebben az anyagban Maris arról beszél, hogyan vállalta fel, hogy a saját neméhez vonzódik. Ezzel a videóval egy fontos kérdés, az elfogadás mellett kampányoltak a videósok, és mint ilyen, mindenképpen helye van a listánkon. Reméljük 2017-ben még több fontos társadalmi kérdést boncolgatnak majd a videósoknak, és még több ilyen típusú videóról számolhatunk majd be.

Royalszabi: Őszintén-sorozat

Royalszabi egy új sorozatot indított nemrégiben Őszintén címmel. Ezekben a videókban tabutémákat dolgoz fel a saját élményein keresztül. Beszélt már a szexuális felvilágosítás fontosságáról a saját szüzességének elvesztése kapcsán, az alábbi videóban pedig a kiközösítést dolgozza fel. Szabi videói a tizenévesek számára olyan fontos témákkal foglalkoznak, amikről máshol nehezen kaphatnak hiteles információkat. Ráadásul a videók személyes hangvétele miatt könnyű azonosulni velük. Mindenképpen érdemes megemlíteni, hogy Polla is készített hasonló videókat, ő többek között az önbizalomhiány témakörét dolgozta fel hasonlóan személyes formában.

Pamkutya: Adele – Hello Paródia

Ez a videó volt a YouTube hivatalos listája szerint 2016 legtrendibb videója, így nem is lehetett kérdés, hogy felkerüljön a mi listánkra is. A videó már csak azért is fontos, mert a srácok egy egész YouTube-sztárparádét hoztak össze ebben a produkcióban, többek között Viszkok Fruzsi és Unfield is feltűnik a videóban. Itt írtunk a premier után erről.

Coca Cola: Király Viktor – Tárd ki a szíved

Habár a videót magát nem különösebben kedveltük itt a TubeNews-on az ötlettelensége miatt, de az kiemelkedően fontos volt, hogy a világ egyik legnagyobb marketing költségvetésével rendelkező cége már Magyarországon is népszerű YouTube-videósokat kért fel arra, hogy promotálják karácsony előtt a termékeit. Ez egy nagyon előremutató lépés volt, várhatóan egyre több cég dönt majd úgy 2017-ben, hogy social influencerekkel próbálja majd eladni a termékeit.Majka feat Kollányi Zsuzsi: Elég Lesz

A már korábban említett hivatalos YouTube-listán ez a volt 2016 legnézettebb magyar zenei klipje, és mivel a YouTube-on még mindig nagyon erősek a zenei tartalmak, ezért láttuk úgy, hogy ennek a videónak is helye van a listán. Ráadásul a dal is a legjobb idei magyar zenei újdonságok között van. Még januárban került fel a klip, mostanra már több, mint 10 millió videóindítást produkált.

Sportfield: Tizenegyes kihívás

Szerencsére egyre többször láthatunk YouTube-videósokat sportolni is a videóikban, amivel arra bíztatják a nézőiket, hogy ők is minél többször mozduljanak ki, és próbáljanak egészségtudatosan élni. Ennek a legsikeresebb példája Unfield és Isti közös projectje, a Sportfield, amiben különböző sportokat próbálnak ki a srácok.

Nektek mik voltak a legfontosabb YouTube-videók 2016-ban? Kommentek között várjuk a Ti listátokat!

Szólj hozzá!
Hirdetés