Csatorna-bemutató: BroadTest

427
OSZD MEG
Hirdetés

Egyik olvasónk hívta fel a figyelmünket a BroadTest nevű csatornára, ami első ránézésre felkeltette az érdeklődésünket. Nagyon jó minőségű, igényesen összerakott teszteket láthatunk a csatornán két sráctól, akiknek a humora is kiváló.

A tesztek mellett ráadásul tippeket is adnak videósoknak, legutóbb például a kamera stabilizásról látattunk egy remek anyagot:

Megkerestük a srácokat, hogy válaszolnának-e pár kérdésünkre, ezzel is segítve, hogy jobban megismerhessük őket.

Hirdetés

Alább a rövid interjúnk a BroadTest csapatával.

Hányan csináljátok a csatornát?

A BroadTestben hárman vagyunk. A kamera előtt Gábor és Tibi, a kamera mögött Edit. Bár tavaly év végén bővült a csapat egy plüss croissant-tal, ő nem sokat tesz hozzá a dologhoz, általában csak ül…

A videók jól szerkesztettek, és szépen vannak felvéve, ötletes a vágás. Honnan van a videós tapasztalatotok? 

Mindhármunk szakmája a filmkészítés, csak más-más részei. Edit operatőr és gyártásvezető, Tibi vágó és VFX editor, Gábor pedig színész és szinkronszínész.  Mi, Edit és Tibi, együtt dolgozunk, filmeket, reklámfilmeket készítünk, Gábor pedig szinkronizál mozifilmektől kezdve sorozatokon át reklámokig mindent. A Youtube teljesen új nekünk, így ebben a közegben amatőrnek számítunk. A csatornánk sincs még egy éves.

A videók egyébként megírt vázlatok alapján, jórészt improvizációból születnek. Közösen kitaláljuk a vázlatot, Gábor és én (Tibi) belelendülünk, Edit pedig kordában tart minket és rögzíti a videót.

 


Mi a hátteretek?
Gáborral egy dráma szakos gimnáziumban tanultunk, osztály-, sőt padtársak és legjobb barátok voltunk. Játszottunk egy színdarabban, TV műsorban, illetve borzoltuk a kedélyeket szókimondó humorunkkal a környezetünkben. Talán ma úgy mondhatnánk: korai trollok voltunk. 🙂 Monty Python-on, Holló színház előadásokon, és  kevesek által ismert, Vadon Jani féle Télapó Akciócsoporton szocializálódtunk. Edit a humorával és szarkazmusával pedig gond nélkül, azonnal a csapat része lett, ilyen téren is. Így összeköt minket a szarkazmus, az önirónia, és a szeretet….világbéke!

A termékek, amiket teszteltek, hogyan kerülnek hozzátok?
Nagyrészt mi keresünk meg olyanokat, akik szórakoztatással kapcsolatos termékeket forgalmaznak. Akik nem küldenek el, azoknak a termékeit teszteljük. Ezenkívül van két forgalmazó, aki önszántából keresett meg minket. Tűnhet úgy, hogy pl az Sjcam Magyarországgal egy csapat vagyunk, de ez nem igaz, csupán tőlük kérés nélkül kapjuk a tesztelnivalókat (amiért rettentően hálásak vagyunk), és felkértek minket egy videó pályázat zsűrijének is. Tehát klasszikus értelemben senki nem támogat minket ilyen téren, a BroadTest szerelemgyerek, ami 1-2 forgalmazónak szimpatikus lett.

Mik a céljaitok, terveitek a csatornával?
Eddig nagyrészt teszteltünk, amit továbbra is szeretnénk folytatni, mert imádjuk a kütyüket piszkálni. A filmezéssel kapcsolatos termékekhez értünk, de szeretnénk kipróbálni olyan dolgokat is, amihez felvállaltan nem értünk. Bár nem leszünk gamer csatorna, de többen kérték már, hogy próbáljunk ki játékokat is, ez egyre jobb ötletnek tűnik. Azonkívül most indult a  tutorial sorozatunk, ahol a filmezéssel kapcsolatban adunk majd tanácsokat, mutatunk tippeket és trükköket a szakmailag kezdőknek. Lesznek trükkök forgatással, vágással, utómunkával, hanggal és sok egyébbel kapcsolatban. Az éves terv már készen van, már csak le kell forgatni 🙂

A magyar videósok közül szoktatok valakit rendszeresen nézni? Ha igen, kiket?

Szoktunk persze, mivel még  Youtube téren mi is amatőrök vagyunk, tanulunk a nagyoktól.

Szirmai Gergő csatornáit szeretjük, royalszabit és Culture Geeks-et is követjük, és természetesen Unfiled-et is, hogy csak a legnagyobbakat említsük. Ezenkívül vadászunk a kis és új videósok munkáira.

 

Suhanbongot is így találtuk, akik zseniálisak, annak ellenére, hogy kis csatorna még, mint mi.
Szólj hozzá!
Hirdetés