Videóajánló: Yovik – Székely szavak

367
OSZD MEG
Hirdetés

Ha úgy érzitek, olyan a YouTube-csatornátok, amit érdemes lenne itt ajánlanunk a TubeNews-on, akkor a Kapcsolat menüpont alatt könnyen beküldhetitek nekünk. De akár a Facebook oldalunkon keresztül is üzenhettek.

Így tett Yovik is, aki egy nagyon eredeti videót küldött nekünk. Székely szavak jelentését magyarázza el a videójában. Ez egy sorozat része, a csatornáján már három rész is található belőle.

Nagyon örültünk ennek a csatornának, mert mindig jó olyan egyedi ötleteket látni a magyar YouTube-on, amelyek valamilyen kulturális vagy tudományos információt adnak át a nézőknek.

A videós maga ugyan már itt Magyarországon született, de székely felmenőkkel rendelkezik.

Hirdetés

Ahogy ő mondja a TubeNews-nak,

“Nagyon szorosan él velem együtt a családom története. Én itt Csonka-Magyarországon születtem, de célom visszatérni Székelyföldre.”

 

Szerettük volna azt is megtudni, hogy miért döntött úgy, hogy ezzel a témával fog foglalkozni a YouTube-on.

“Kezdetben a magam és mások szórakoztatásának céljából indítottam a csatornát. Mára céltudatosan próbálom a csatorna életébe belecserkészni a székelységet és – azt a kis székely pluszt – a góbéságot, amit ha meglát az ember, akkor nevet egy jóízűt. A sorozatot nem más miatt indítottam, mint, hogy az emberek megismerjék a székelyek ízes tájszólását illetve magukat a székelyeket. Én magam nagyon szeretek nevetni s viccelődni. A videóimat próbálom úgy készíteni, hogy az nekem is és másoknak is ínyére legyen. No, de nem elhanyagolható az a tény sem, hogy videóimmal az embereknek át akarok valamit adni. A mai világban sokszor tartalom/mondanivaló nélküliek a beérkező ingerek. “

Ha szeretnétek megtudni, hogy egy székely hogyan mondja a fütykös szót, akkor ez Yovik videójából azonnal kiderül 🙂

Szólj hozzá!
Hirdetés
OSZD MEG