PewDiePie a Disney után a YouTube-ot is kiborította

2357
OSZD MEG
Hirdetés

Pár órája írtunk éppen arról, hogy a Disney saját YouTube MCN-je, a Maker Studios kirakta a világ legsikeresebb videósát a hálózatából a mostanában felkerült antiszemita tartalmak miatt.

Két Sri Lanka-i srácnak például arra gyűjtött pénzt, hogy egy “Halál a zsidókra” feliratú táblát lengessenek a fejük felett. Egy másik videóban pedig azért fizetett egy srácnak, hogy Jézusnak öltözve arról magyarázzon, “Hitler nem is tett semmi rosszat”.

A YouTube-nak is sok volt PewDiePie vicceskedése

Most jelentette be a YouTube, hogy ők sem dolgoznak többet a svéd sráccal. A YouTube Red-re gyártott Scare PewDiePie második évadját törölték, és a Google Preferred prémium hirdetési platformról is kivették a csatornáját.

Az eredeti videó – ami a Disney és a YouTube felháborodását kiváltotta – már nem érhető el. Az nem világos, hogy ő törölte, vagy a YouTube tiltotta le.

Hirdetés

Mindenesetre PewDiePie is elismerte korábban, hogy túl messzire ment a videóval. Ahogy mondta, egyáltalán nem a rosszindulat vezérelte, ez “nevetséges feltételezés”, ő csak azt akarta demonstrálni, milyen beteg a modern világ. Mi mindenre képesek az emberek azért, ha “akár csak 5 dollárt kapnak is érte”.

Szerinted helyesen járt el a Disney és a YouTube? A kommentek között várjuk a véleményetek.

 

Szólj hozzá!
Hirdetés
OSZD MEG