Kirúgta PewDiePie-t a Disney idióta antiszemita viccei miatt

1704
OSZD MEG
Hirdetés

PewDiePie-ról legutóbb akkor írtunk, amikor kijelentette, hogy letörli a csatornáját, ha eléri az 50 millió követőt. Aztán végül nem tette, mint mondta, csak viccelt. Erről ide kattintva olvashattok bővebben.

Most azzal került a hírek középpontjába, hogy a Disney felbontotta vele a szerződését. Mint ahogy a 444.hu írja, a videós bűne az volt, hogy olyan dolgokkal viccelt sorozatosan, ami már sok volt a Disney-nek, és a hozzájuk tartozó Maker Studiosnak. Két Sri Lanka-i srácnak például arra gyűjtött pénzt, hogy egy “Halál a zsidókra” feliratú táblát lengessenek a fejük felett. Egy másik videóban pedig azért fizetett egy srácnak, hogy Jézusnak öltözve arról magyarázzon, “Hitler nem is tett semmi rosszat”.

Elismerte, hogy ez messzire ment

PewDiePie elismerte, hogy kicsit messzire ment, elnézést is kért a videók miatt. Ahogy mondta, egyáltalán nem a rosszindulat vezérelte, ez “nevetséges feltételezés”, ő csak azt akarta demonstrálni, milyen beteg a modern világ. Mi mindenre képesek az emberek azért, ha “akár csak 5 dollárt kapnak is érte”.

A Maker nyilatkozatában azt írta – folytatja a 444.hu cikke, hogy noha PewDiePie épp a provokatív videóival lett világhírű, ezekkel a tartalmakkal egyértelműen átlépett egy határt. A videósnak nem ez volt az első esete, hogy kicsit túlzásba esett, tavaly a Twitter is letiltotta egy időre, miután az “úgynevezett Iszlám Állammal” viccelődött.

Szólj hozzá!
Hirdetés
OSZD MEG