A kezdetek kezdetének kezdete – FreddyD

853
OSZD MEG
freddyD
Hirdetés

A magyar YouTube történelem egyik atyja, a maszkos igazságosztó, mindenki kedvenc bohócmaszkos videósa, FreddyD.

 

Vannak pillanatok, amikor rájövünk, milyen öregek is vagyunk valójában. Legalábbis rajtam ez lett úrrá amikor megláttam, hogy már 10 éves a Rossz PC Játékok sorozat.

Sziasztok, megint Sanya vagyok, a TubeNews új szerkesztője 😉

2007-ben, amikor ez a sorozat elindult a YouTube-on, még az egész platform gyerekcipőben járt, és úgy igazán magyar tartalom nem is volt rajta – csak nagyon kevés. A legfiatalabbak már nem is emlékeznek erre az időszakra 🙂

Viszont FreddyD megteremtette a magyar YouTube-videózás alapjait a Rossz PC Játékok Sorozattal. Mennyire vártunk mi is régen, hogy legyen végre új rész és nevethessünk kedvenc videósunkon.

Sokan az ő hatására kaptak kedvet maguk is a videózáshoz, és eldöntötték, hogy ők maguk is megpróbálkoznak valamilyen tartalom előállításával.

Hirdetés

Ugyanakkor amilyen friss dolog volt akkor a YouTube-videózás, olyan ártatlan is volt!

Ahogy FreddyD is mondta: “Ez egy nyugodtabb korszak volt! Régen csak hobby volt, ma már sokaknak munka.”

 

FreddyD-nél annak ellenére, hogy főleg Rossz PC Játékokat mutatott be, trágárság nem volt, inkább csak szofisztikált, de viccesek poénok.

Ma már nagyon sokszor halljuk az online influencer kifejezést. Ezt főként a marketingesek használják a sok követővel, nagy befolyással rendelkező YouTube-videósokra, vagy Instagram oldal tulajdonosokra. FreddyD volt valószínűleg az egyik első, hanem az első igazi influencer itthon. Egy-egy általa bemutatott játék sokáig díszelgett az eladási toplistákon, hiába voltak eszméletlenül rosszak.

Most a 10 éves évforduló kapcsán készített egy új videót, amely kellemesen nosztalgikus hangulatú. Elmondja, hogy a csatorna indulásakor még főiskolára járt, azóta viszont már három munkahelye volt, megházasodott és egy gyermeke is született.

“Micsoda utazás volt, elképesztő”

 

Engem nagy örömmel tölt el a tudat, hogy a Rossz PC Játékokat a legelejétől elkísérhettem, és emlékszem, hogy mennyire szomorú voltam, mikor azt hittem örökre elhagyja a platformot.

De hála az égnek FreddyD a mai napig oszlopos tagja a Filmbarátok Podcastnek, így valójában sosem kellett búcsút vennünk Tőle.

Várjuk már az utolsó RPCJS videót is, amiből egy kis ízelítőt is kapunk az új videója legvégén.

Lesd meg Te is, és nosztalgiázz Velünk.

 

Neked milyen élményeid fűződnek a Rossz PC Játékok csatornához? Oszd meg velünk a kommentek között!

Szólj hozzá!
Hirdetés
OSZD MEG