OwnMcKendry az Anikó Showról: Nem ezért mentem oda

10052
OSZD MEG
Hirdetés

Pár napja az RTL Gold új műsorában, az Anikó Showban volt vendég OwnMcKendry. A talk show témája a függőség volt, erről azonban OwnMcKendrynek a műsor szerkesztői nem szóltak.

A ma publikált “Trúság: Maximum Level” című videójában OwnMcKendry elmesélte, hogy ő abban a tudatban fogadta el a műsor meghívását, hogy főként a csatornájáról lesz szó, és arról, hogy mennyi mindent elért a videózással.

“Érdeklődtek a videózásom iránt, hogyan élem meg ezt a három éves videózást, és hogy éli meg édesanyám azt, hogy a fia hobbija ilyen szintre emelkedett”.

 

A ma publikált videóban OwnMcKendry elmondja, hogy ugyan erről is esett szó a műsor felvételekor, és erről szívesen is beszélt, de végül a szerkesztők a vele készült szegmenst teljes mértékben a függőség témakörére hegyezték ki.

“Ha erről tudok, akkor biztosan nem mentem volna el.”

 

Rengeteg kommentelő (és néhány videós) is azt mondja a műsor adásba kerülése óta, hogy OwnMcKendry biztosan a pénz és a nézettség miatt vállalta el. A videós ugyanakkor megerősíti, hogy a műsorért egyáltalán nem fizetett neki az RTL. Ez egyébként az ilyen típusú talk showk esetében bevett szokás, a vendégek nem kapnak pénzt a szereplésért.

“Ezzel most kínos helyzetbe hoztam saját magam, kínos helyzetbe hoztam a családomat […] holott én nem ezért mentem oda.”

 

A bulvármédia csapdája

Hirdetés

OwnMcKendry esete a hagyományos bulvármédiával nem egyedi. Az ilyen típusú műsorok szerkesztői rendszeresen alkalmazzák azt a taktikát, hogy a vendégeket egy egészen másik témával csábítják be a stúdióba. Adásba aztán már egy erősen vágott és szerkesztett verzió kerül, ahol a hangsúlyok teljesen máshova kerülnek. A felvétel előtt ugyanakkor egy olyan hozzájárulási nyilatkozatot íratnak alá a vendégekkel, hogy később semmilyen esetben nem lehet letiltatni az adást, vagy kártérítési igénnyel fellépni a csatornával szemben.

Azoknak a videósoknak, akiket management cégek képviselnek, mindenképpen azt ajánljuk, hogy egyeztessenek egy-egy ilyen megkeresés kapcsán a partner cégükkel, mert ők fel tudják hívni a figyelmet a kockázatokra és jogi segítséget is nyújthatnak.

Természetesen vannak olyan tévéműsorok, ahova nyugodtan el lehet menni, mert nem kell attól tartani, hogy az Anikó Show-hoz hasonló szerkesztési technikákat alkalmaznak. A management cég abban is tud tanácsot adni, hogy melyik műsorok megkeresésire érdemes igent mondani, és mik azok, amelyek érdemesebb elutasítani.

OwnMcKendry teljes videóját itt tudjátok megnézni:

Szólj hozzá!
Hirdetés
OSZD MEG