Szabyest és Zsozeatya is megszólalt a gyűlölködő kommentekkel kapcsolatban

9147
OSZD MEG
Hirdetés

Több YouTuber is megszólalt az elmúlt napokban a rant videókkal és a gyűlölködő kommentekkel kapcsolatban.

Mi is éppen a napokban osztottuk meg a 444.hu azon cikkét, amelyben arról írnak, hogy a Móni szépségvilága csatorna is bejefezi működését, mert a videós nem bírta tovább elviselni a negatív kommenteket.

Ha már negatív kommentekről van szó, valószínűleg Szabyestnél jobban senki nem ismeri őket. Természetesen eddig is érkeztek negatív hozzászólások szinte minden videós esetében, de az elmúlt időszakban ezek teljesen eldurvultak. Sokan a halálát kívánják a videósnak, és kifejezetten gyűlölködő mondatokat írnak le.

Hirdetés

Ennek kapcsán került fel Szabyest videója vasárnap este, amiben a rant videók elterjedésével hozza összefüggésbe az eldurvuló kommenteket.

“Korábban senki nem jött ide a csatornámra elmondani a véleményét, hogy én haljak meg vagy bárcsak eltörtem volna a másik lábam is”.

 

Szabyest a rant videók hatását érzi elsősorban ezeken a negatív kommenteken, mint mondja, az ilyen videók nézői nagyon könnyen befolyásolhatóak.

“Én ezt a műfajt szánalmasnak tartom. Másnak a hátán úgy kapaszkodsz fel, hogy kárt okozol neki. Csak gratulálni szeretnék hozzá, hogy sikerült visszahozni, amit a média csinál”.

 

Szabyest a videójában bevágja Zsoze egyik live videóját is, amiben szintén a Szabyesthez érkező durva kommentekről beszél Zsoze:

“Nem értem, hogy mi ez a k***a nagy gyűlölet.”

 

Zsoze elmondja, hogy nem ismeri személyesen Szabyestet, de ezt szerinte ő sem érdemli meg.

“Nem vágom, hogyan lehet utálni valakit ennyire”.

 

A témában megszólalt Ábel von Müller is, aki egyébként jóban van Szabyesttel.

“Ilyen szintű gyűlölködést, meg utálkozást én még talán sehol nem láttam.”

 

Ábel szerint is a rant videósok állnak a háttérben, ők gerjesztik ezt a fajta gyűlölethullámot. Az is érthetetlen Ábel szerint, hogy a kommentelők miért foglalkoznak azzal, hogy mire költi a videós a bevételét.

Azt a pénzt amit megkeresett, hadd költse már arra, amire szeretné.

 

Ábel teljes videóját ide kattintva nézhetitek meg.

A negatív kommentek egyébként a TubeNews számára sem ismeretlenek, hozzánk is egész elképesztően durva kommentek érkeznek – van, amikor az oldallal kapcsolatban, van, amikor egy videóssal kapcsolatban. Mi alapvetően nem moderálunk, kivéve, ha kifejezetten kirekesztő vagy rasszista komment érkezik. A jelenség előtt mi is értetlenül állunk, ugyanis nem egyszerűen negatív véleményekről van szó, hanem – ahogy Szabyesték is mondták – mások halálát kívánó, gyűlölködő írásokról.

Szólj hozzá!
Hirdetés
OSZD MEG