Letiltotta a Universal Music Pamkutyáék Despacito paródiáját

4506
OSZD MEG
Hirdetés

Ma reggelre eltűnt Pamkutyáék fergetes sikerű Despacito paródiája a YouTube-ról. A dal szerzői jogai a Universal Music Latino-nál vannak, akik dönthetnek úgy, hogy eltávolítattják egy-egy feldolgozás YouTube-verzióját, ha úgy érzik, hogy a videó készítői megsértették a szerzők vagy a kiadó jogait.

Legtöbb esetben a Despacito covereknél, illetve az eredeti dal felhasználása esetén csak azt szokták tiltani, hogy mobilon ne lehessen megnézni a zenét használó videót, most viszont úgy tűnik a teljes videót tiltották le, és jelenleg PC-ről sem érhető el.

Félreértés lehet Pamkutyáék szerint

Pamkutyáék reggeli Facebook posztjukban azt írták, hogy szerintük csak egy félreértésről lehet szó – ez arra utalhat, hogy a srácok esetleg megvásárolták korábban a dal szerzői jogait a Universal Musictól.

Hirdetés

Egy kommentben azt is jelezték, hogy amint a saját verziójuk újra elérhető lesz, a többi illegális feltöltést letiltatják majd.

A paródia az idei év legsikeresebb YouTube-videója itthon eddig, már több mint 11 milliós nézettségnél járt csak a YouTube-on, de a Faceboon-on is rengetegen töltötték fel újra. Erről egyébként Goodlike egy külön videót is készített, amiben kritizálja azokat, akik forrásmegjelölés töltötték fel újra a saját Facebook oldalukra Pamkutyáék videóját:

Szólj hozzá!
Hirdetés
OSZD MEG