Lövöldözés volt a YouTube központjában

61
OSZD MEG
YouTube's headquarters office is seen with police activity during an active shooter situation in San Bruno, California on April 03, 2018. Gunshots erupted at YouTube's offices in California Tuesday, sparking a panicked escape by employees and a massive police response, before the shooter -- a woman -- apparently committed suicide.Police said three people had been hospitalized with gunshot injuries following the shooting in the city of San Bruno, and that a female suspect was found dead at the scene. "We have one subject who is deceased inside the building with a self-inflicted wound," San Bruno Police Chief Ed Barberini told reporters. "At this time, we believe it to be the shooter." / AFP PHOTO / JOSH EDELSON
Hirdetés

Több bejelentés is érkezett a 911 segélyhívóra kedden a YouTube San Bruno-i központjából, lövöldözés miatt. A lövöldözésben négy ember megsebesült, egyikük állapota válságos. A támadó – a rendőrség előzetes feltételezése szerint – öngyilkos lett.

A mentők jelenleg a helyszínen vannak és a rendőrség pedig arra figyelmezteti a lakosságot, hogy maradjon távol a környéktől –írja a BBC. A támadást egy nő követte el, aki feltehetőleg öngyilkos lett. A központban mintegy 1700 ember dolgozik. A Google – mint a társaság tulajdonosa – közölte, vizsgálódnak az esetleges lövöldözés ügyében.

Vadim Lavrusik, a vállalat egyik fejlesztője Twitteren azt írta, valóban lövöldöztek az épületben, látta, ahogy a kollégái rohannak az irodában, majd az egyik szobában elbarikádozták magukat. Később arról írt, hogy sikeresen kimenekültek az épületből. Todd Sherman, a vállalat termékmenedzsere Twitteren azt írta, egy értekezleten ültek, mikor hallották, hogy futnak az emberek, miután megremegett a padló. Először azt hitték, földrengés történt.

Hirdetés

Az épület belsejéből több hívás is érkezett a 911 segélyhívó számra a KRON helyi hírállomásról szóló jelentés szerint. A KTVU tévécsatorna riportja szerint a Zuckerberg San Francisco General Hospital megerősítette, hogy több sérültet is visznek hozzájuk, ám a sérültek állapotáról bővebb tájékoztatást nem adnak.

A San Bruno rendőrség elmondta a Fox Newsnak, hogy eddig 50 hívást kaptak a lövöldözésről. A helyi tévék által készített felvételeken az látszik, ahogy a YouTube alkalmazottai feltartott kézzel távoztak az épületből, miközben rendőrök vizsgálták őket át, majd csoportokban várakoztak a székház előtt.

Szólj hozzá!
Hirdetés
OSZD MEG