Közös videókat készített Kitty és Polla

62
OSZD MEG
Hirdetés

Mindig jó látni, amikor videósok együtt dolgoznak valami izgalmas projecten. Ez történt az elmúlt napokban is, ugyanis ketten a legnépszerűbb női videósok közül közösen gyártottak videókat a saját csatornáikra.

Nehéz téma kreatívan feldolgozva

Kitty és Polla egy női témát, a nehéz napokat dolgozták fel egy kreatív és egy Kérdezz-Felelek videóban. A Polla csatornájára feltöltött videóban Kitty játsza a “Mensi”-t, ami mindig a legváratlanabb pillanatokban tűnik fel. A Kitty csatornájára készült videóban pedig a témával kapcsolatban válaszolnak a nézőket leginkább érdeklő kérdésekre.

A két videó nagyon népszerű, a cikk írásakor együtt már 450,000-es nézettséget értek el, mindezt pár nap alatt.

Hirdetés

A két videó fő üzenete egyébként az, hogy a menstruáció sem szabadna, hogy tabu téma legyen. Fontos, hogy beszéljünk róla, ezért is ezt az üzenetet helyezte új kampánya középpontjába idén a Libresse.

Keveset beszélnek róla

Nincs agyonhallgatottabb téma manapság a menstruációnál – derült ki egy átfogó nemzetközi felmérésből, amit az Essity, a női higiéniai termékek vezető gyártója készített. A 10.000 megkérdezett ember közel harmada gondolja úgy, hogy a menstruáció tabunak számít, amiről egyáltalán nem szabad beszélni. A számok beszédesek: 10-ből 9 nő a végsőkig elmegy, hogy titkolja, ha éppen menstruál!

Ennél is sokkolóbb, hogy a felmérésben a kamasz lányok 56%-a mondta azt, hogy inkább lenne bántalmazás áldozata az iskolában, mint hogy a menzeszről beszélgessen a szüleivel!

De miért alakulhatott ez így?

A stigmák és tabuk mélyére ásva a tanulmány készítői arra a következtetésre jutottak, hogy a kialakult helyzet oka a téma társadalmi megjelenésének teljes hiánya. A megkérdezettek több mint harmada SOHA nem találkozott TV-ben, filmen, könyvben, stb. olyan nővel, aki nyíltan beszélt volna a havivérzéséről.

Polla és Kitty videói most ezen a téren az itthoni tinik körében egész biztos sokat segítettek a helyzeten. A videók alatt számtalan olyan komment érkezett, amiben megköszönik a lányoknak, hogy ilyen nyíltan és kreatívan beszéltek a témáról, így már ők is könyebben nyílnak majd meg ebben a kérdésben szüleik és barátaik előtt.

Szólj hozzá!
Hirdetés
OSZD MEG